Verdig markering på Løkken

 

Et stort antall mennesker fra hele bygda trosset regnet og møtte opp på minnemarkeringen foran Bergmannen. 


25.07.2011 - Aud Inger Kalseth

­Mange hadde fulgt oppfordringen både på meldal.no og Facebook om å møte opp for å tenne et lys og være sammen en stund.

Etter å ha fulgt med på TV siden fredag ettermiddag og prøvd å ta innover seg det forferdelige som skjedde i Regjeringskvartalet og på Utøya, gjorde det godt å traffe andre som også mer eller mindre hadde distansert seg fra grusomhetene. Det gjør for vondt å tenke på hva ungdommene på Utøya måtte oppleve. De som var så heldig å overleve må leve med minnet om opplevelsen, redselen og bilder på netthinnen som hører krigsopplevelser til.

Det går utover alt jeg kunne forestille meg at det i fredelige Norge kan finnes noen som stiller seg så til de grader utenfor samfunnet og opphøyer seg til dommer over vårt demokrati som er av de beste i verden.

Mellom 150 og 200 personer i alle aldre møtte opp med roser og tente lys attmed Bergmannen. Tilogmed regnet tok en pause mens markeringen pågikk. Magne Otervik, Heidi Snuruås og Bjarne Aspås bidro med musikalske innslag, Arne L. Haugen holdt en apell og Are Hilstad ledet oss igjennom denne stunden som var enkel og fin. Etterpå var det anledning til å være i lag på pensjonisthuset, drikke kaffe, spise en kake eller frukt og viktigst av alt; snakke sammen.

Vi retter alle sammen en stor takk til Are, Baard og Anne Mari som fikk dette istand og takk til Marit som ordnet med kaffe. Vi setter pris på at dere tok initiativ til dette.

Tekst: Aud Inger
Foto: Erik

­ 

­ 

­ 

­ 

­ 

­ 

­ 

­­ 

­ 

­ 

­­ 

Annonser


Medlemmer