Vårens velsignelser...

 

Vi har lengtet etter våren siden i høst. Nå er den her, med alle sine velsignelser...


16.04.2013 -

Bekker går langt over sine bredder. Vatnet renner rundt brua og graver ved brukarene. Trær og busker skal i hvert fall ikke forkomme av vannmangel på ei stund!

Snart kvesser Orkla klørne. Nå snøen fra fjellet kommer for fullt, blir elva livsfarlig. Som et vilt dyr fosser både storelva og alle de små og halvstore bekker og elver på sin ve mot havet. Og stakkars den som er så dum at han nærmer seg vatnet og blir tatt. Flommen viser ingen nåde.

Veikrise 001

Gardsveiene bryter sammen under vassmengdene. Stikkrennene er tette av is, så vatnet finner nye veier. Snart er veien forvandlet til djupe raviner. Vinterens dyre strø-grus velter seg utover veikantene og blir borte. Enda verre er det at sjølve veilegemet reiser samme veien.

Alle som er eiermenn av steam-apparater opplever nesten Klondyke i disse dager. Spekte stikkrenner forårsaker ødelagte veier over hele bygda.

Bilene får en parkere nedi dalbotnen, for kjørbart er det ganske enkelt ikke. For øvrig får en prise seg lykkelig for at en er ferdig med småbarnsperioden og ikke må hufse og bære på en unge eller to, barnehagevesker og et par kolli med matvarer på toppen...

Veikrise 011

Veikrise 006

 

Tekst og bilder: AMS

 

Annonser


Medlemmer