Uteområdet rustes opp i "Solhagen"

Kjell Dalheim, Thorbjørn Strand, Anders Granheim og Per Sørløkk bygger paviljong.

Beboerne ved demensavdelingen "Solhagen" på Meldal Helsetun får nye utearenaer denne sommeren.


08.05.2012 -
I I bakgården er det nå nye blomsterbed som skal stelles. Her bygges det også to vedbuer med benker i. - Dette gjør vi for å få flere arenaer for aktivitet for brukerne. Ugrasluking, blomsterplukking, vedstabling og ei trivelig pause i vedbua håper vi vil øke trivselen og lysten til å komme seg ut i frisk luft, sier ambulerende aktivitør Astrid Fagerli Dollis.

Meldal Helsetun Solhagen 011Astrid Fagerli Dollis er ambulerende aktivitør i Meldal kommune og har blant annet ansvar for aktiviteten blant beboerne på "Solhagen". - Her blir det koselig for blomsterinteresserte å stelle i sommer, tror hun.

Foran "Solhagen", på sida mot elva og Meldal sentrum, er fire karer i full gang med å sette opp reisverk til det som skal bli en paviljong. - Dette er også noe vi satser på for å få brukerne mer ut i lufta og lyset, og her kan en etterhvert sitte tørt og fint sjøl om det regner. Og regn må en jo ta høyde for i trøndersk sommer, mener Astrid Dollis.

Astrid Dollis, avdelingsleder Aud Mildrid Ree (ikke tilstede i dag) og de andre ansatte på "Solhagen" har fått gavemidler til opprustningen av uteområdene. - Vi har brukt ca 50 000 kroner til nå, og alt blir jo veldig mye billigere når vi får hjelp fra flinke dugnadsarbeidere og slipper å leie folk. De er virkelig kjempeflinke, sier Astrid og presenterer først Gunnar Melgård og Erling Hove som bygger vedbu i bakgården. På den andre sia av huset møter vi Thorbjørn Strand, Anders Granheim, Per Sørløkk og Kjell Dalheim i full gang med paviljong-reisverk. - Dessuten var Bjarne Syrstadeng her og snekkerte i hele går, så vi er godt forspent med flinke og villige folk, forteller Astrid.

Meldal Helsetun Solhagen 012Erling Hove tilbringer sin 82-årsdag på dugnad. Selskapet består av jubilanten og Gunnar Melgård... Til lykke med dagen, Erling!

Inne i "Solhagen" finner vi de ansatte Marit Oline Lilletiset, Solfrid Syrstadvoll og Silje Anette Gjøås. Her er det stor glede å spore over de nye prosjektene, på beboernes vegne. - Aktivitet er utrolig viktig i en hverdag som ofte blir statisk og stillesittende. I de nye vedbuene, i blomsterbedene og i paviljongen kan pasientene våre bli mer aktive innenfor trygge rammer. Dette er virkelig flott, og vi er alle veldig takknemlige overfor alle som har fått til dette prosjektet - og ikke minst overfor dugnadsgjengen, sier hun.

Meldal Helsetun Solhagen 010

Solfrid Syrstadvoll, Astrid Fagerli Dollis, Marit Oline Lilletiset og Silje Anette Gjøås.


Tekst og bilder: Anne Mari Svinsaas

Annonser


Medlemmer