Tom i villmarka er her igjen

 

52 år etter at barneboka "Tom i villmarka" ble utgitt på Damm forlag, er boka her igjen. Ingvald Svinsaas' udødelige beretning om katten Tom er igjen tilgjengelig i bokhandelen takket være et samarbeid mellom Orklaposten forlag og døtrene til forfatteren. I dag ble nyutgivelsen lansert i Meldal folkebibliotek og på Bergmannskroa på Løkken Verk.

15.12.2007 - Marit Mjøen

Liv Haugen og Marit Bergsrønning. Foto: Marit MJøenIngvald Svinsaas (1912-1990) var etablert som forfatter da han lanserte barneboka som skulle gi han et internasjonalt gjennombrudd. Han leverte inn boka i en barnebokkonkurranse, men gikk ikke av med seieren. Likevel var det histgorien om "Tom i villmarka" som gikk sin seiersgang rundt i verden og ble til slutt oversatt til 12 språk.

Boka har fremdeles et bredt publikum, og en av dem som har den som favoritt er skuespiller Anders Baasmo Christiansen, som innimellom Hamlet-tolking på Nasjonalteateret i høst avslørte at favorittboka er "Tom i villmarka".

Bibliotekar Liv Haugen ved Meldal folkebibliotek kan også fortelle om velbrukte bokeksemplar biblioteket. - Vi har flere eksemplarer her, men de er stadig til utlån.

Manuskriptet er identisk med det som Ingvald Svinsaas skrev i 1952. Illustrasjonene er imidlertid ny. Denne gangen er det orkdalingen Ola Kroken som har laget fantastiske tegninger som illustrerer boka.

Forlegger Marit Mjøen og Anne Mari Svinsaas. Foto: Liv HaugenBok er i salg hos Bergmannskroa på Løkken Verk og hos ARK på Domus og Notabene på OTI-Sentret i Orkdal. Den kan også bestilles på epost: marit@orklaposten.no

Les mer om Ingvald Svinsaas på orklaposten.no

Annonser


Medlemmer