To hjemløse kattunger til funnet i Storstein

De kunne ikke motstå maten, de to små nøstene av noen kattunger som ble funnet tirsdag kveld,

Forrige søndag fant Anne Mari Svinsaas en hjemløs kattunge i skogen. Tirsdag kveld fikk hun tips om at flere katter var sett ved et nedlagt småbruk, og senere fant hun og naboen Egil Nilssen enda to, tydeligvis av samme kull som den første. Kattene er maks åtte uker.


05.07.2011 - Anne Mari Svinsaas

De to siste kattene var tydelig preget av å ha vært ute uten mor i lang tid, flokete i pelsen og desperat sultne. Vann har de nok funnet, for magene var fulle. De var imidlertid magre over ryggen. Uten tanke for annet enn mat kom de og kastet seg over tørrforet Nilssen og Svinsaas hadde med seg.

- Da kattene hadde stilt den verste sulten, bar vi dem med oss de få hundremeterne ned til gards. Jeg hadde heldigvis noe morsmelkerstatning for katter stående etter den forrige hjemløse gjesten vår, så nå har de spist og drukket og gått på kasse.
Dette er absolutt ikke villkatter. De er vant til folk og er både husreine og vant til å spise fra skål. Litt reddere enn den forrige jeg fant, er de jo. Det er bare naturlig, så lenge som de har klart seg alene. Det er fryktelig trist hvis forklaringen er at noen har satt dem ut for å bli kvitt dem, sier Anne Mari Svinsaas, som høyst tilfeldig og noe ufrivillig har åpnet "kattepensjonat".

- Husets katt, som er en årsgammel hannkatt, er helt i villrede og vet ikke hvordan han skal takle de små. Av hensyn til ham kan vi ikke ha dem lenge i hus, så jeg håper vi kan skaffe dem gode hjem så snart som mulig, sier Anne Mari Svinsaas i Trongbakken.

Hun kan kontaktes gjennom meldal.no.

 0507201.jpg

05072011.jpg

Annonser


Medlemmer