Sporjustering på Thamshavnbanen

 

Rett etter pinse vil det bli intensiv jobbing med sporjustering på Thamshavnbanen. Arbeidet vil foregå mest på dagtid, men også litt på kveld og natt.


09.06.2011 - Magne Vullum

Det er i forbindelse med det omfattende arbeidet med å vedlikeholde sporet på Thamshavnbanen det nå kommer sporjusteringstog for å legge siste hånd på verket på strekninger det er skiftet sviller i løpet av de siste 4 årene.

Sporjusteringstoget er leid inn fra Tyskland og kommer til Løkken Verk tirsdag 14. juni. Det er to store maskiner som skal utføre jobben med justeringen. Sist sporjusteringstoget var her i 2007 ble i alt 5 kilometer med spor pakket og justert og det er nå strekninger der det er skiftet sviller siden da som står for tur. – Om lag 7 kilometer spor skal justeres denne gangen sier Jann Eirik Evensen, avdelingsleder ved Thamshavnbanen.  Det vil være lengre strekninger mellom Løkken Verk og Svorkmo og mellom Svorkmo og Fannrem som vil bli justert samt noen korte strekninger mellom Fannrem og Bårdshaug, fortsetter Evensen.

Det tyske arbeidslaget skal sammen med egne ansatte ved Orkla Industrimuseum og annen innleid arbeidshjelp utføre arbeidet som pågår fram til 25. juni. I denne perioden skal det kjøres ut mange tonn pukk. – Dersom det blir veldig tørt i perioden kan det også bli en del støv fra arbeidet men vi skal prøve å begrense dette så godt som mulig, lover Evensen.

Vi håper på forståelse fra naboer for at det i denne perioden kan bli litt bråk og støv men lover at det er flere år til neste gang vi skal til med sporjustering igjen, sier Evensen.

- Når arbeidet er ferdig blir det mye mer behagelig å sitte på toget og det vil bli mindre slitasje på det gamle museumstoget, sier John Arnt Holmen ved Orkla Industrimuseum. For de som vil se litt om hvordan arbeidet foregår kan vi anbefale en titt på våre nettsider der det ligger ute videoer fra arbeidet i 2007.

te
Det er store maskiner som kommer for å gjøre arbeidet sammen med arbeidslaget fra Tyskland.
(Foto: Orkla Industrimuseum)

Annonser


Medlemmer