Sosialt og livlig i Arbeiderstuggu

 

Praten går livlig rundt bordene hver lørdag i Arbeiderstuggu på Løkken Verk, medlemslokalet for Meldal Arbeiderparti. Vi treffer to tidligere ordførere, partimedlemmer og andre som har lyst på en kopp kaffe, vafler og en sosial prat eller en real diskusjon. - Arbeiderstuggu har holdt det gående siden september 2005 og er blitt en viktig rekrutteringsarena for partiet, sier leder i husstyret Bård Bergsrønning (bildet).

Bildeglimt fra lørdagskafé i Arbeiderstuggu 15. desember 2007


15.12.2007 - Marit Mjøen

Her forteller han forhistorien til Arbeiderstuggu:

Bård Bergsrønning. Foto: Marit Mjøen- Det ble satt i gang et kompetanseprosjekt i hele Sør-Trøndelag Arbeiderparti. Målet var å bedre organisasjonsapparatet. Her i Meldal ble vi med gjennom prosjektet "Den store historien i Meldal". Her så vi litt på det som var gjort, men hadde mest fokus på det som skulle skje. Prosjektet ble vellykket og vi ble plukket ut for å presentere det for Arbeiderpartiets sekretariat på Youngstorget. Sju fra sekretariatet møtte opp, og vi fikk god respons.

Vel hjem igjen gikk de igang med å realisere en del av ideene. En av dem var Arbeiderstuggu som ble åpna i september 2005 i samarbeid mellom Meldal Arbeiderparti, lokallagene i partiet og LO i Meldal. Arbeiderstuggu har eget husstyre og der er Bård leder.

For partiet har det vært svært viktig å finne et lokale som kunne erstatte noe av den rollen Folkets Hus spilte før det ble solgt for noen år tilbake. Arbeiderstuggu er blitt et slikt lokale. Det ligger sentralt og er godt egnet både for lørdags-kafé og møtelokale.

- Lørdags-kaféen fungerer svært godt. Jeg tør påstå at medlemsøkning på 25 den siste tida er kommet takket være aktiviteten Arbeiderstuggu har skapt. En av dem som bruker å komme hit hver lørdag har sagt, at Arbeiderstuggu er noe av det mest positive som har skjedd på lang tid!

Arbeiderstuggu på Løkken Verk. Foto: Marit MjøenDa meldal.no besøker Arbeiderstuggu hører vi følgende: - Noe klager over at ingenting skjer her på Løkken! Kom hit så skal de se! Det er om å gjøre å lage moroa sjøl. Vi kan ikke sitte å vente på at andre gjør noe for oss.

Arbeiderstuggu på Løkken Verk holder åpent hver lørdag fra kl. 10.00- kl. 14.00.

Annonser


Medlemmer