Pilegrimsvandring i Meldal 2. og 3. aug.

På pilegrimsvandring gjennom Meldal 2. og 3. aug.

Vi er så heldige å ha pilgrimsleden til Nidaros gjennom vår kommune. Å gå pilgrimsvandring, er en gammel ”tradisjon”.  Ikke lenge etter at helgenkongen Olav Haraldsson falt i slaget ved Stiklestad i 1030, ble Nidaros målet for dem som søkte sjelebot ved hans grav. Olav den Hellige ble vår skytshelgen, og hans ry strakte seg langt ut over landets grenser. 

26.07.2011 - Frode Langeng

Langs stier og vegfar, gjennom ulendt terreng og høyt til fjells tok folk seg frem til Kristkirken der Olavsskrinet ble oppbevart. Pilegrimsvandringene fikk et stort omfang, og varte helt frem til reformasjonen i 1537, kanskje enda lenger.
Det er i senere år blitt mer og mer vanlig at folk går denne pilgrimsleden, og det hadde vært trivelig om vi kunne vært noen som gikk denne leden gjennom Meldal, sammen et par dager.

Tirsdag 2. og onsdag 3. august, med start kl 1000 hver dag, ønsker jeg å få med meg noen som har lyst til dette.

Vi starter ved kommunegrensa mot Rennebu på Grutsiden, den første dagen og ved Meldal kirke den andre dagen.  Det kommer til å bli en kaffe pause underveis, på Uleberget og på Olskastet,  men  det er lurt å ta med seg en liten matpakke og litt drikke.  Målet med turen er å bli bedre kjent med leden gjennom kommunen, og ta en stund i lett turterreng, hvor vi kan fokusere litt på hva det vil si å være pilgrim.

Vi avslutter første dagen, med en liten stund i Meldal kirke, hvor vi synger litt og har et lite ord for dagen.
Det hadde vært trivelig om det er noen som vil ta et par formiddager til denne turen. Det går an å gå bare en dag, og det er ingen påmelding. Vi går uansett vær….

Det skal ordnes med skyss tilbake til dagens utgangspunkt, for å hente bil.

Marit Syrstadeng, Diakonarbeider.

Annonser


Medlemmer