Spennende tider for en ihuga Convoy-fan

 

Anders Løfaldli fra Å har nettopp vært til Tyskland for å kommentere på en kommende Blu-ray- utgave av den amerikanske filmen Convoy fra 1978.


24.02.2013 -


Convoy er en film som, kort fortalt, handler om lastebilsjåførers kamp mot fartsgrenser og dieselpriser. Meget kort fortalt. Bør sees!

Mange av oss kjenner godt til Anders' lidenskap for denne filmen. Noen av oss har vært så heldige å få servert sitater og finurlige fakta i tide og utide gjennom mange år. Interessen startet i ung alder, da faren leide Convoy for å muntre han opp en kjedelig kveld. Leiefilmen ble aldri levert tilbake og inngår nå i samlingen (bør kanskje nevnes at Anders offisielt fikk filmen av utleier på et senere tidspunkt).

I 2006 kjøpte Anders ei bok om Convoy, skrevet av en tysk mann som står bak blant annet en dokumentar om Convoyregissør Sam Peckinpah, og sendte en epost for å høre om han kunne sende boka til Tyskland og få en autograf. Tyskeren sa nei, frakten kom til å bli dyrere enn boka var verdt. Men han kunne få en spesiell Convoy- deal og fikk tilsendt noen signerte plakater og diverse annet. Opp gjennom årene har Anders etterspurt flere effekter og har derfor blant annet fått kjøpt et stort antall bilder fra filminnspillingen av han. Nylig fikk han en epost fra samme mann med spørsmål om Anders kjente til bortklipte scener og lignende fra filmen. Anders er et levende Convoy- leksikon og kunne bekrefte at han gjorde det. I samme anledning ble det nevnt Blu-ray-utgaven av Convoy og Anders ble spurt om å komme til Tyskland og være kommentator. En mulighet han selvfølgelig ikke kunne la gå fra seg!
Så i Anders' Convoysamling inngår nå flere filmutgaver, hundrevis av bilder, flere autografer og diverse andre effekter, en spesialtur til USA i Convoys «fotspor» og personlig møte med Kris Kristofferson (i hovedrollen som Martin «Rubber Duck» Penwald), for å nevne noe av herligheten.

Spesialutgaven blir utgitt til sommeren, rundt juni/ juli.

Anders vil rette en stor takk til Å bua for støtte til turen!


IMG 6378


IMG 6357
Boka som endelig ble signert. 

rubberduck
Dette er en nøyaktig kopi av anden som befinner seg foran på bilen til hovedrolleinnehaveren, spilt av Kris Kristofferson. Denne anda som Anders har, er laget av samme mann som laget den originale til filmen. 

Tekst og foto; Ingeborg Kalseth
For red. EAK

Annonser


Medlemmer