Kvinnedag og jubileum

 

Kvinnegruppa i Meldal er offisielt nedlagt, men den harde kjerne møtes jevnlig. De sørger for at 8. mars blir et årlig arrangement.

13.03.2007 -

I år feira de 25-årsjubileum og følte behov for en markering. 8.mars-damene ba inn til mimrekveld på Bergmannskroa og Oddrun Granås ledet oss gjennom kvelden. Vi fikk høre litt om saker kvinner har kjempa for og fått gjennomført. Hun tok også et tilbakeblikk og gikk gjennom tema kvinnegruppen har jobbet med gjennom åra. Siri Rundfloen leste et omskrevet eventyr, og en fortelling av Alf Prøysen. Marit Ness ga oss en reprise på prologen som Anne Mari Svinsaas skrev til 20-årsjubileet. Mellom innslagene var det allsang. Johanne Bjørkhaug spilte piano og Marit Johanne Nielsen sang. ”Sjøla”, alias Aashild Grønning hadde mye på hjertet, og lurte på om ikke Valla skulle vært der , og hatt med seg ”ho Yssen”. – Da ville det blitt full pressedekning, mente hun. Latteren tok helt av da ”Sjøla” ga sine meninger om lokale saker, - fortreffelig!
Laila Fagerhaug Grut tok fram gitaren og vi fikk høre tekster av Astrid K. Halse før hun avslutta med en 8.mars-blues. Ved ordet fritt ga Jorunn Ree ros til Kvinnegruppen. Det ble en trivelig kveld på kroa for de ca 25 damene som møtte, og det hadde vært plass til flere.


Annonser


Medlemmer