Karaoke på Stasjonspuben

 

Stasjonspuben på Storås inviterer til pubkveld lørdag 15. desember. De kulturelle høydepunktene er det gjestene som skal stå for, ettersom puben inviterer til karaoke-kveld!


14.12.2007 - Marit Mjøen

karaoke_1_1.jpgPubledelsen melder om at aldersgrensa er 18 år og at restauranten er åpen fra kl. 15 med muligheter for mat- og drikkeservering. Utover kvelden blir det underholdning, og med karaoke som trekkplaster.

.... men hva er nå karaoke?

Vi leser på Wikipedia:

Karaoke er japansk: カラオケ, fra 空 kara, «tom» eller «tomrom», og オーケストラ ōkesutora, «orkester») Ordet ble brukt i Japan tidlig på 1900 tallet for å beskrive såkalte «house band», som ofte bestod av mindre omreisende orkester. Et lignende ord som vi kjenner fra japansk er karate som direkte oversatt betyr «tom hånd». Ordet Karaoke betyr altså, direkte oversatt, noe sånt som «tomt orkester».

Karaoke er en form for underholdning og fremføres ofte på karaokebarer eller i private hjem. Karaokemusikk finnes innen alle kategorier: Fra POP, rock, viser, opera og musicaler. Musikken er som oftest en reproduksjon av orginalmelodien, og inneholder normalt ikke selve sangen (lead vocal). Musikken er imidlertid ofte innspilt med koring og 2.stemme dersom dette finnes på orginalen. Enkelte innspillinger har mulighet for å legge til vokal, en funksjon som styres fra karaokespilleren.


Annonser


Medlemmer