Kalvmønstring og jurklutkasting på Segard Vold

Fra venstre grunneierne Erik Vold og Jan Even Hoem Vold, videre styremedlemmer i Meldal Produsentlag; Oddmund Grefstad, Geir Solstad og Ola Sølberg.


Lørdag skal unge, stolte kalveeiere vise fram 15 kalver i Meldal Produsentlags kalvmønstring på Segard Vold. Dessuten skal regjerende Meldals-mester i jurklutkasting, Gretha Loe, utfordres!


21.09.2012 -
På Segard Vold i Meldal blir det et yrende liv lørdag: Rautende kalver, kaffekokende bygdekvinner, jurklutkastende bønder, ridende barn og velsmakende sjokoladekake fra Tine. Øvre Meldal Bygdekvinnlag har altså tatt på seg å servere kaffe til alle de interesserte som møter opp, og representanter fra Tine vil dele ut smaksprøver av diverse Tine-podukter. Det vil også bli anledning til å se inn i det store, flotte fjøset på Segard Vold - ei ny driftsbygning som ble tatt i bruk i 2010.

Men først og fremst er dette ungenes og kalvenes arrangement. - Det er viktig at barn og unge blir vant til å håndtere dyr slik at de er bedre rustet til å velge bondeyrket når de vokser opp, mener Ola Sølberg og Geir Solstad i Produsentlagets styre. - Dessuten er det fint å vise fram kalver av ulike slag; på lørdag kommer det både NRF- og Sidet Trønderfe-kalver, påpeker Solstad.

Arrangementet åpner kl. 11.00, og kalvmønstringa starter når kalvene har ankommet og åpning og informasjon er unnagjort.

September 3 2012 008Gretha Loe er et råskinn på jurklutkasting... Teknikken er frapperende.

En attraksjon blir det også når Gretha Loe, kjent kulturpersonlighet og bonde fra Meldal, skal forsvare tittelen som Meldals-mester i jurklutkasting. - Gretha erobret tittelen på Orkla Landsbruks grilldag på forsommeren, og forhåpentligvis står nå utfordrerne i kø, håper Ola Sølberg.

Tekst og bilder: Anne Mari Svinsaas

 

Annonser


Medlemmer