Hestedilla? Kom til Gravråkstugu på rideleir!

Gravråkstuggu ligger idyllisk til like ved Storbuan og Buvatnet. Området rundt er naturskjønt og velegnet til rideturer.

Helga 8. til 10. juli kan du ha ei superhelg med rideleir på Gravråkstuggu. For hesteinteresserte kan en knapt tenke seg et bedre utgangspunkt for trivelige turer sammen med andre hestefolk.

21.06.2011 - Anne Mari Svinsaas

Rideleiren starter med innkvartering av folk og dyr på Gravråkstuggu fredag ettermiddag. Så blir resten en sosial kveld der kveldsmat og planlegging av helga blir hovedsaken.

Lørdagen starter naturligvis med strålende vær (det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!) og en solid frokost før rytterne svinger seg i salen og rir inn til Åmote, en tur på omlag en time. Etter en kort pause rir alle inn til Svorksjøen. Her blir rytterne servert middag ute i det fri - kanskje blir det til og med cowboy-mat? Og siden været er bra, blir det muligheter for en dukkert og kanskje en båttur. Svorksjøen er en naturskjønn plett som sikkert faller i smak både hos folk og dyr. Utpå ettermiddagen går turen tilbake til Gravråkstuggu hvor det etterhvert blir grilling og sosialt samvær med gitar og sang.

Søndagsfrokosten gir grunnlag for en flott ridetur til Mjovatnet. Bading og kanopadling står på programmet. Siden blir det lunsj på Gravråkstuggu. Pakking og heimreise avslutter ei helg utenom det vanlige.

- Egil Nilssen, du er vaktmester på Storbuan og vertskap på Gravråkstuggu. Hva kan du by folk som kommer på rideleir?
- Flott natur, først og fremst, og en natur som egner seg glimrende for rideturer. Området er fullt av små skogsveier - virkelig idylliske stier og rideveier.

-

- Gravråkstuggu er jo i seg sjøl en severdighet og kan by på trivsel både ute og inne. Her kan en trø over de samme dørstokkene og vandre på de samme golvene som Christian Thams gjorde da han hadde Gravråkstuggu som sommersted. Huset er innredet i en stil vi tror er ganske riktig for den tidepoken huset ble brukt til jakthytte/sommersted nettopp av konsul Thams. Dette gjør det jo litt ekstra artig å invitere folk hit, sier Egil Nilssen.

Det er fremdeles plasser ledig på rideleiren. Hestefolk må nå kjenne sin besøkelsestid og melde seg på ei trivelig helg på Gravråkstuggu.

 

Annonser


Medlemmer