Fra roterom til kreativt rom

Bilde laga av min gode vennine Tove Kvernvik

Nå begynner det virkelig å bli artig her, innredning og fargevalg på puter og rekvisita er litt mer lystbetont enn å grunne og male.


20.03.2012 -

Med god hjelp fra Anita Damli som har vært utplassert på Foss Snekkeri as i to uker, ble det en plan på hvordan møblere roterommet mest hensiktsmessig. Det er mange åpninger og dører å ta hensyn til, men Anita tegnet et bra forslag til hvordan møblere. Ååå så enkelt det ble da alt kom på papiret og det bare var å sette tingene på plass.

kreativtromplantegning001Fint med oversikt over rommet før man starter møbleringa.

kreativtromtegningsofa004Forslag til plassering av sitteplasser.

kreativtromtegningarbeidsplass003Forslag til plassering av arbeidsbord og sitteplasser.

Rommet ble til og med omdøpt til kreativt rom, midt i blinken for en kreativ sjel. Møblene som er bruka er alt sammen gammelt, jeg ønska å bruke det som fantes og ikke minst har en affeksjonsverdi for oss som bor her. Skuvsenga er arva, bordet til PC er i fra et gammelt hus vi kjøpte, kommoden har sin historie og gyngestolen ble laga til eldstemann ble født. Det skulle være gyngestol å sitte i for mor og barn. Alt sammen er vel hjemmesnekra og av en kvalitet som kanskje ikke er så enkel å få i dag. Jeg valgte å ikke male noen av møblene, de har sin opprinnelige farge og patina. Bordet som står ved skuvsenga kjøpte jeg på Bruktmarkedet på Kårmo, jeg måtte bare ha et "campingbord" med ei halvgammel reim med på kjøpet. Reima er til å holde stolbeina på plass når bordet er sammenslått. Sjarmerende.

kreativtromskuvseng006Man tager hva man haver og plusser på med litt nytt.

Nye puter og sengeteppe ble kjøpt til skuvsenga, rødt er min farge. Rødfargen gir også energi sies det. Norgesglass er henta opp fra kjelleren og bruka som lysholdere på kommoden. Peisen min har fått plass på kommoden og står på hedersplassen, den kan også brukes uten at det varmer fra den, bare med peisilden som gir lunhet til rommet.

kreativtromborddetalj009Sjarmerende med jetskireim på bordbeinet.

kreativtromkommode020Det vart gitt streng beskjed om at denn kommoden ikke skulle males, og da ble møblene beholdt i brunt og trekvitt.

Arbeidsplassen er foreløpig et gammelt kjøkkenbord, men jeg har plan om å få noe anna der.  Nå gjenstår det å få ut et klesskap og få hengt opp noe på veggene. Jeg ser for meg et bilde/maleri med mye rødt, her må jeg på skattejakt eller kanskje få tatt et bilde selv.

kreativtrombord023Fin utsikt til Resfjellet og nabolaget, her kan kreativiteten blomstre.

kreativtromkatt026Stamgjesten er allerde på plass, Prikken trives også i det kreative rommet.

Rommet ved siden av skal også grunnes og males, når det får samme gode, lyse farge "Skandinavisk lys" så blir det spennende å se hvordan det blir en sammenheng mellom disse rommene. Meldal.no sine lesere skal nok få et innblikk der også. Mange synes nok at jeg bruker lang tid, men det er rett og slett fordi jeg egentlig ikke har så mye tid å bruke på maling og oppussing. Målet mitt er å engasjere og motivere så mange som mulig, det er nok flere som har et roterom i huset.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer