Folkemusikk på sitt aller beste

 

Det var med forventning og spenning vi dro til Fannrem for å overvære plateslippet til Sturla Eides første solo-CD. Med seg hadde han gitaristen Andreas Aase og vår lokale musiker Ronny Kjøsen på trekkspill og trøorgel.

24.09.2007 -


Det ble som forventet en gedigen musikkopplevelse for alle de som hadde møtt fram på Fannarheimr. Sturla var som vanlig i toppslag, og Andreas og Ronny bidro som vi vet de kan. Det er tydelig at disse har spilt mye sammen og kjenner hverandre godt.
Sturla er så utrolig trygg i det han foretar seg, og trakterer fela med den største selvfølgelighet. Det blir så reint, men likevel ”røfft” når det skal være det. Kanskje skulle Sveinung (Sundli) lært enda mer om hvordan stemme fela si av broderen?
Det var helhet i konserten, og Sturla imponerte også med sin fortellerkunst. Historia som ga idéen til ”Tog i natta”, ble gjenskapt utrolig energisk og ekte. Så godt at vi alle tilstedeværende følte at vi bodde på hotellet hvor nattesøvnen ble forstyrret av togtafikken da han framførte låten. Sturla ga stor hønnør til de gamle folkemusikerne fra Meldal, og trakk fram spesielt Ragnvald Bolme, som han gikk i lære hos i de unge år.
Navnet ”Murru” kler plata godt, og det navnet var det tidligere Gåte-vokalist og søster Gunnhild som fikk æren for.
CD´n inneholder mest egenkomponerte låter, deriblant ”Thomasslåtten”, som er en hyllest til kompisen og felespilleren Thomas Lomundal fra Meldal. ”Farvel til Meldal” finner vi på spor 8, det er en komposisjon av meldalingen Lars Nordvold. Like mye forventet som ”ikke uventet”, har han tatt med ”Reinlender” av Ragnvald Bolme på sin første solo-CD. ”Knall” er en rivende og fartsfylt låt, og tegner til å bli en gjenganger i radiosendingene. Dette er folkemusikk på sitt beste, og lover godt for en dyktig musiker
Andreas og Ronny bidro sterkt til at konserten fikk tilhørerne til å glemme at det var en kald og regntung septemberkveld.Annonser


Medlemmer