Fiskesprell

Hallgeir Jordet og Sondre Rikstad konsentrert om forretten.

Fisk er ikke bare fisk. Det fikk de som var med på Fiskesprell-kveld erfare.


31.10.2012 -

Arena var skolekjøkkenet ved MuLb. Kursleder var fiskeentusiast Marit Skjærvold og arrangør var folkehelsegruppa i Meldal. Kurspakken er laget av Norges Sjømatråd i samarbeid med Fiskeri- og kystdepartementet og Helse- og omsorgsdepatementet. Hensikten med slike kurs er å få flere til å spise mer fisk, og særlig det å få barn til å like fisk. Derfor var invitasjonen gått spesielt ut til foreldre med barnehagebarn.

Og maken til effektiv kurskveld. I løpet av tre timer fikk deltagerne litt teori om fiskens fortreffelighet, det ble laget ti fiskeretter, maten ble spist ved trivelig langbord, oppvasken tatt og alt ryddet på plass.

Eksempel på hva vi fikk smake: Røkt ørret på chips (forrett), fiskesuppe, skattkiste (fisk og grønnsaker i porsjonspakker i folie), hjemmelagde fiskepinner, lakseburger, omelett med purre, ost og laks, hjemmelaget sursøt saus. Gjett om det smakte godt?

Hvis interessen er tilstede, er det ingen problem med å arrangere flere kurskvelder med samme tema. Det kan være nyttig for alle, enten man er foreldre eller ikke.

Fiskesprell 2Anne Guri Fritzon og Jordi Nordsteien lager skattekiste

Fiskesprell 3Klart for servering!

Annonser


Medlemmer