Årets islykt

 

Onsdag ettermiddag ble årets islykt bygd og satt opp i rundkjøringa.


20.12.2012 -

Midtbygda Grendalag er initiativtaker til denne lykta, og stilte med gløgg, varm saft og pepperkaker. Over 50 personer møtte opp ved Sentrumsbygget.

I lys av den situasjonen bygda er i ønsker grendalaget at årets islykt skal være til omtanke og ettertanke, og skrev selv på Facebook i forkant av gårsdagens aktivitet:

«Bygda er inne i en mørk tid, en mørk sky henger over dalen. Mange føler i dag et savn, mange lever i det uvisse, mange leter etter svar. Vi skulle gjerne skrudd på lyset, vi skulle gjerne fjernet skyene, vi skulle gjerne gjort noe med savnet, vi skulle gjerne gjort noe med uvissheten, vi skulle gjerne gitt svar.

Det vi kan gjøre er å gi omtanke. Årets islykt skal stå for omtanke og til ettertanke. Vi skal tenke på de som har det som mørkest, de som føler skyene tynger. Vi skal om mulig gi et lite lys.»

Noen bilder fra bygginga:

Islykt 01Også ei islykt må ha en stødig grunnmur.

Noen av ungene gikk rundt juletreet og sang "Så går vi rundt om en enebærbusk" mens de venta på at lykta ble ferdig.Noen av ungene gikk rundt juletreet og sang "Så går vi rundt om en enebærbusk" mens de venta på at lykta ble ferdig.

Islykta begynner å ta form.Islykta begynner å ta form.

«Hvor stor blir den i år?» tenker nok en del av disse.«Hvor stor blir den i år?» tenker nok en del av disse.

Mange ivrige, i alle aldre. For de aller minste er islykta temmelig stor.Mange ivrige, i alle aldre. For de aller minste er islykta temmelig stor.

Ferdig! Men fortsatt en del isblokker igjen, så det ble ei minilykt ved juletreet også.Ferdig! Men fortsatt en del isblokker igjen, så det ble ei minilykt ved juletreet også.

Med lys i ble den veldig fin, nå gjenstår bare....Med lys i ble den veldig fin, nå gjenstår bare....

....en stødig traktorfører til å flytte den dit den skal stå.....en stødig traktorfører til å flytte den dit den skal stå.

Stig gjennomførte transporten med glans, i år også! De mange fremmøtte beundrer her lykta.Stig gjennomførte transporten med glans, i år også! De mange fremmøtte beundrer her lykta.

Vel på plass i rundkjøringa, med rådhusets adventskalender i vinduene bak.Vel på plass i rundkjøringa, med rådhusets adventskalender i vinduene bak.

Red. EE

 

Annonser


Medlemmer