Alt klart for sesongstart – nesten

 

1. juni bruker å være sesongstart for Orkla Industrimuseum. Da begynner sommersesongen for fullt. Ordinære omvisninger i Gammelgruva, rutetog på Thamshavnbanen og utvidede åpningstider på Informasjonssenteret. Også i år er det meste klart til å ta i mot turister ved Orkla Industrimuseum men en vesentlig del mangler. Thamshavnbanen går bare strekningen Løkken Verk – Fannrem.


31.05.2011 - Magne Vullum

Banen stengt nord for Fannrem
På grunn av vinterens flom på Fannrem er brua der Thamshavnbanen krysser Follobekken stengt. Det tar tid å få bygd opp igjen brokarene når vannføringen er så stor som den fortsatt er. Selve brua er fjernet og søndre brokar må rives, fundamenteres og bygges opp igjen. I tillegg til at dette må gjøres på en sikker og forsvarlig måte, skal også de museale hensyn være i varetatt. - Foreløpig vet vi ikke helt sikkert når strekningen nord for Fannrem kan trafikkeres, sier John Arnt Holmen, men vi håper at togene så snart som mulig kan gå til Bårdshaug.

Foreløpig rute på Thamshavnbanen
Søndag 5. juni skulle være første dag med rutetog til Bårdshaug, vi har gått ut å publisert dette siden i fjor høst men nå må dette endres. Rutetoget førstkommende søndag vil gå fra Løkken Verk kl 14:00 og gå etter følgende rute.

Tog
Fra Løkken 14:00
Fra Svorkmo 14:13
Til Fannrem 14:40
Tog
Fra Fannrem 14:53
Fra Svorkmo 15:18
Til Løkken 15:30

- Grunnen at vi har ventet i det lengste med å kunngjøre endringene er at vi hadde tro på at vi slapp å endre rutetogene, sier John Arnt Holmen, men slik gikk det dessverre ikke. Vi vil holde publikum orientert på egne nettsider og i media om hvordan det går og hvor lenge stengingen av strekningen Fannrem – Bårdshaug vil vare.

Åpningstidene ellers i museet vil være som oppsatt, både omvisninger i Gammelgruva og åpningstidene på Informasjonssenteret.

te
Søndre brokar har rast ut på grunn av flom. 

te
Brua er fjernet og brokaret er revet. Nå gjenstår fundamentering og gjenoppbygging.

Annonser


Medlemmer